Muligt prisfald på el kan betyde penge retur til SEF-kunder

For lidt blæst, regn og stigende naturgaspriser er nogle af årsagerne til, at vi i dag ser rekordhøje elpriser i Danmark og resten af Europa. Men kigger vi bare få måneder frem, er der tegn på, at elpriserne vil falde igen. “I princippet kunne SEF bare vælge at beholde en eventuel ekstraindtægt – men vi har et meget stærkt værdigrundlag i SEF. Vi ønsker ikke at profitere af et uforudsigeligt elmarked. Vi ønsker tværtimod, at det skal komme kunderne til gode,” lyder det fra markedsdirektør i SEF A/S, Claus Holm Andersen.

Prisen på el har det seneste år kun bevæget sig i en retning, og det er opad. Det påvirker både private kunder og virksomheder.

“Det er klart, at både vores kunder og resten af landets elkunder kan mærke, når elregningen i gennemsnit er hele 30 pct. højere, end den var for bare et år siden,” siger Claus Holm Andersen, markedsdirektør i SEF A/S, der sammen med sine kollegaer naturligvis følger udviklingen på elmarkedet meget tæt.

Der er dog noget, der tyder på, at elpriserne har toppet, og at vi går mod lysere tider nu. Det skal komme SEF’s kunder til gode.

“Selvom vi blot er ganske få uger inde i det nye år, så ser priserne på el ud til at falde allerede på den anden side af vinteren,” siger Claus Holm Andersen og forklarer, at de store udsving på elmarkedet det seneste års tid har gjort det vanskeligt at fastsætte prisen på el. En del af vores kunder kan derfor komme til at betale for meget for den strøm, de rent faktisk bruger.

“Den pessimisme, vi havde lagt ind for elpriserne i 2022, bliver måske ikke så markant, som hidtil frygtet. Og det er en virkelig god nyhed, for det kan betyde, at vores elkunder skal have penge tilbage,” understreger Claus Holm Andersen og nævner, at vi skal ud på den anden side af første kvartal, før det står 100 pct. klart.

SEF ønsker ikke at profitere af uforudsigeligt marked

Som elkunde hos SEF på vores standardprodukt betaler man per kvartal et acontobeløb. Beløbet er et estimat på den mængde strøm, kunden forventes at bruge, og acontobeløbet er også sat efter, hvilken elpris SEF forventer for de næste tre måneder. En del af den pris kender SEF, og en del af prisen bliver vurderet ud fra udviklingen på elmarkedet.

“I princippet kunne SEF bare vælge at beholde en eventuel ekstraindtægt – men vi har et meget stærkt værdigrundlag i SEF. Vi ønsker ikke at profitere af et uforudsigeligt elmarked. Vi ønsker tværtimod, at det skal komme kunderne til gode,” siger Claus Holm Andersen.

Derfor står budskabet meget klart til SEF’s elkunder: Hvis de nuværende elpriser giver SEF en ekstraindtægt, vil denne blive betalt tilbage til kunderne.

Hvorvidt du som elkunde hos SEF får penge tilbage, står først klart efter første kvartal.

“Det er der dog meget, der tyder på. Intet er endnu sikkert, men er elpriserne sat for højt, skal vores elkunder selvfølgelig have penge tilbage,” slutter Claus Holm Andersen.

Har du spørgsmål til din elregning eller ønsker en elaftale, hvor prisen er fastsat og ikke svinger fra kvartal til kvartal, er du velkommen til at ringe til vores kundeservice på tlf. 62 20 11 20. De står altid klar til at hjælpe.

 

For mere information kontakt

SEF Energi A/S

Claus Holm Andersen

Markedsdirektør

cha@sefenergi.dk      M: +4521647426      D: +4562170250