Vil du søge om reduktion af din elafgift?

Bruger du som privatperson primært elvarme til at opvarme din bolig? Så har du mulighed for at få en reduktion af din elafgift på den del af dit forbrug, der ligger over 4.000 kWh pr. år. Det vil sige, at hvis du har et forbrug på 14.000 kWh på et år, har du mulighed for at opnå en reduceret pris på de 10.000 kWh.

Hvornår kan du søge om reduktion af elafgift?

Du har mulighed for at søge om reduktion af elafgift for følgende boligtyper:

  • Helårsbolig
  • Sommerhus
  • Feriebolig til eget forbrug.

Derudover er det vigtigt, at din bolig, hvad end det er en helårsbolig, et sommerhus eller en ferielejlighed, er registreret i BBR med el som primær opvarmningsform. Er den ikke det, har du ikke mulighed for at få reduceret elafgiften. For at få ændret opvarmningsformen i BBR-registeret, skal du kontakte den kommune, boligen hører under og udfylde ansøgningsformularen til BBR.

Når din bolig er registreret korrekt, skal du udfylde ansøgningsskemaet, som du finder længere nede på siden, og returnere det til os.

Sådan søger du

Er el din primære kilde til opvarmning, og opfylder du de andre krav, har du mulighed for at søge om reduktion af din elafgift. Hvad du skal gøre for at ansøge, kommer an på, om du selv er ejer af huset, eller om du bor til leje.

Ejer du selv din bolig, skal du udfylde et ansøgningsskema og sende det til os. Så skal vi nok sørge for, at din ansøgning bliver videresendt til din bopælskommune. Når din kommune har godkendt din ansøgning, registrerer vi efterfølgende, at du skal have et nedslag i din elafgift.

Bor du til leje, gælder andre regler. Her skal ejeren af din bolig eller administratoren af boligen bekræfte alle oplysningerne, før du kan sende ansøgningsskemaet til os. Herefter skal vi nok sørge for at sende skemaet videre til kommunen samt registrerer det, når din bopælskommune har godkendt ansøgningen.

Har du spørgsmål til, hvordan du udfylder ansøgningsskemaet, sidder vores kundeservice klar på telefon 62 20 11 20 til at hjælpe dig. Du er også velkommen til at skrive til os på sef-kundeservice@sef.dk, så vender vi tilbage så hurtigt som muligt.

Har din situation ændret sig?

Skulle dine betingelser for at kunne modtage reduktion i din elafgift ændre sig, har du pligt til at fortælle os det. Det kunne eksempelvis være i tilfælde af, at du får ændret opvarmningsformen i din bolig.

Er du i tvivl om, om du stadig opfylder kravene, er du altid velkommen til at kontakte os.