Smart Home – hvis du vil gøre dit hjem mere klimavenligt og intelligent

I vores onlineshop SEF Smart Home tilbyder vi de nyeste og bedste Smart Home produkter til dit hjem.

Smart Home – det smarte og intelligente hjem. Trådløs styring af hjemmet via smartphones, tablets og apps bliver mere og mere udbredt i de danske hjem. I dag findes der mange forskellige gadgets og Smart Home produkter, som hver især har en eller flere funktioner, der kan være med til at gøre hverdag­en lidt smartere. Lyset kan selv tænde og slukke, radiatorerne eller gulvvarmen sænker selv temperaturen om natten og hæver den igen om morgenen, når der er behov for det, og døren låser selv efter dig, når du går. Disse intelligente løsninger er med til, at vi kun anvender strøm, når det er nødvendigt for os – det reducerer dine udgifter til strøm og nedbringer CO₂-udledningen, hvilket er godt for vores klima og miljøet.

Energiselskab med samfundsansvar

Det ligger os meget på sinde, at vi alle sammen anvender vores strøm til de daglige gøremål så effektivt så muligt. Det er et af vores største fokusområder – at tage en aktiv del i den grønne omstilling!

Som energiselskab ser vi det som en selvfølge, at vi er en af fanebærerne i den grønne omstilling. Her vil vi hjælpe, rådgive og understøtte vores kunders behov i de rigtige valg. I takt med at det samlede strømforbrug i Danmark stiger, og at flere og flere husstande får eldrevne gadgets og produkter, ser vi en nødvendighed i at anvende vores strøm på en smart og intelligent måde.

Disse gadgets og Smart Home produkter er i sig selv rigtig smarte, men det ville bare være endnu smartere, hvis de forskellige systemer kunne ”tale” med hinanden. F.eks. kunne lyset give besked til dine termostater, så temperaturen automatisk sænkes, når lyset slukkes om aftenen, eller dit overvågningskamera tænder for lys inde i huset, hvis det registrerer bevægelse uden for huset.

Dine gadgets ”taler” sammen

Ovenstående er faktisk en mulighed. Og ikke nok med det er muligt, det er faktisk også utrolig enkelt at sætte op. Der findes i dag forskellige systemer, som kan få dine enheder til at kommunikere med hinanden. Rigtig mange at de Smart Home produkter der findes på markedet i dag, er forberedt for disse systemer og dermed kan du nemt forbinde dem med hinanden og få alle de fordele, som følger med, når det hele er samlet i et system.

Det betyder altså at enhederne ikke nødvendigvis skal være af samme brand. De skal blot være kompatible med det Smart Home system du har valgt.

Hvilket Smart Home system skal jeg vælge?

Valget af Smart Home system afhænger meget af hvilket systemer du i forvejen anvender. Bruger du i forvejen Apples produkter bør du overveje om Apple HomeKit ikke er det bedste valg for dig. Systemet styres via den ”Hjem” app, som allerede er installeret på din iPhone. Hvis du skal have mest ud af Apple HomeKit, skal du have et Apple TV, som danner base for Apple HomeKit og som sikrer at du kan styre dit system, selvom du ikke er hjemme.

Er du Android bruger, bør du kigge efter Google Assistant. Systemet er Googles tale-assistent og kan bruges via Google Home og Google Home Mini, som danner base for dit Smart Home System.

Andre systemer til at styre Smart Home produkterne

Udover Apple HomeKit og Google Assistant, findes der andre, mere eller mindre komplicerede systemer til at styre dine Smart Home gadgets:

  • Amazon Alexa
  • IFTTT
  • Z-Wave
  • Zigbee
Amazon Alexa minder langt hen ad vejen om Apples og Googles systemer, men er baseret på Amazon’s taleassistent. IFTTT er et cloud-baseret system, som ikke kræver en baseenhed. I stedet forbinder man sine enheder med hinanden via IFTTT’s server. Løsningen er utrolig fleksibel og rigtig mange gadgets er kompatible med IFTTT.

Z-Wave og Zigbee bruges som oftest sammen med en eller anden form for controller. Som eksempel kan nævnes Philips Hue som anvender Zigbee.