NYHED

Frø og biodiversitet på skoleskemaet hos SEF

Eleverne fra 2.d havde rykket klasselokalet ud i det fri, og på skemaet stod der natur og teknik. Eleverne skulle blive klogere på insekter, vilde blomster og ikke mindst være med til at skabe en positive indvirkning på den lokale biodiversitet. Børnene viste stor entusiasme og interesse for såningen af frø på den nye eng, og alvoren for de truede insekter gik i hvert fald op for Asger:

”Vi skal så frø, så der kan komme blomster, ellers dør insekterne” fortalte han med hånden fuld af blomsterfrø.

Omlægningen af SEFs udearealer er en del af koncernens implementering af FN’s Verdensmål. For biodiversitet er med til at give os ren luft, frisk vand, en sund jordbund og bestøvning af planter, kort sagt så er biodiversitet med til at bevare livet på jorden i en sund balance.

”Hos SEF er vi midt i en stor forandring, hvor vi tænker klima og bæredygtighed ind i alle tænkelige områder. Ikke kun fordi det er nødvendigt, men fordi det står i vores formålsparagraf, at vi skal bekæmpe klimaforandringer, så det er simpelthen vores pligt. Et af de områder hvor det er yderst nødvendigt at sætte ind, er biodiversiteten, for vi er meget tæt på at udrydde størstedelen af vores insekter,” sagde SEFs strategiske bæredygtighedsaktivist, Daniella Schmidt.

Efter endt såning, og hovederne fyldt med viden om biodiversitet, tog 2.klasse skoletasken på ryggen igen, og nu venter de spændt på, at deres eng skal blomstre.