NYHED

SEF hjælper virksomheder med skræddersyet totalløsning

SEF Energi har netop indgået sydfynsk aftale med Svendborg-virksomheden C.C. Jensen. Over de næste par år vil C.C. Jensens 35 firmabiler blive skiftet ud med elbiler, og der bliver installeret ladestandere i medarbejdernes hjem og på C.C. Jensens fysiske lokation. Alt dette sker i samarbejde med SEF Energi: “Vi håber, det kan inspirere andre virksomheder til at gøre det samme.”  

C.C. Jensen

“Vi har valgt at tage det helt store skridt og udskifter derfor alle vores firmabiler, der kører på fossile brændstoffer til ren el,” siger økonomidirektør Jimmi Madsen fra C.C. Jensen.

Den globale virksomhed, der udvikler og fremstiller oliefiltre til bl.a. energi- og vindsektoren, har hovedsæde i Svendborg og har netop indgået den store erhvervsaftale med SEF Energi.  C.C. Jensen omlægger alle sine danske køretøjer over de næste par år til el og får installeret 35 nye ladestandere, hvoraf størstedelen skal installeres hjemme hos medarbejdere med firmabil. Altsammen en del af en større plan om grøn omstilling, som sker i samarbejde med SEF Energi.

“For at være helt ærlig, så har vi ikke rigtig set nogen anden mulighed end at sadle fuldstændig om. Vi vil gerne tage ansvar og del i den grønne omstilling,” forklarer Jimmi Madsen, der er økonomidirektør i C.C. Jensen med over 200 ansatte i Danmark og 15 datterselskaber rundt omkring i verden.

Igennem længere tid har C.C. Jensen haft ønske om at sadle om og gå over til el – og nu er tiden inde til en transformation.

“Udover at vi gerne vil arbejde sammen med SEF som en anden stor, sydfynsk virksomhed, hvor klimaet står øverst på dagsordenen, så kan de levere en totalløsning, som vi ikke har fundet andre steder. Den hjælp, vi har fået fra SEF, har givet os modet til at tage det helt store skridt og gå all in,” forklarer økonomidirektøren fra C.C. Jensen. Den første ladestander er allerede blevet installeret i en garage hjemme hos en medarbejder med firmabil og er klar til brug.

“Vores medarbejdere er meget begejstrede. Vi løser jo flere problematikker her – både det praktiske i, at vi sørger for opstilling af ladestander i hjemmet – men også at vi bidrager til den grønne omstilling, som de også gerne vil tage del i,” understreger Jimmi Madsen.

C.C. Jensen får etableret ladestandere hos medarbejdere med firmabiler, men ladestanderen kan også bruges til privat opladning – her er det medarbejderen, der selv betaler for opladning. Derudover bliver der sat ladestandere op på arbejdspladsen, så medarbejdere og gæster kan lade. Altsammen bliver lavet på en måde, så der vil være differentierede priser, der er fair for alle. Og det hele bliver styret af SEF på en let og elegant måde – lige som virksomheden ønsker det.

Opladning elbil Maria

SEF løser uoverskuelig omstilling

C.C. Jensen har fået lavet en lade-løsning, som lige præcis passer til dem. Og SEF Energi leverer netop en skræddersyet totalløsning, hvor man som virksomhed får alt fra rådgivning, ladestandere, installation, elafregning og afgiftsrefusion. Uanset om det er en virksomhed med tre ansatte eller 200. Alt det tager SEF Energi sig af for at gøre det nemmere for virksomheder at handle på den grønne omstilling.

“Vi håber, det kan inspirere andre firmaer til at gøre det samme som C.C. Jensen. Mange virksomheder vil jo gerne den grønne omstilling, men ser det som et uoverskueligt projekt, fordi de skal have fat i forskellige aktører og ikke helt ved, hvordan de løser medarbejderopladning af firmabiler. I SEF tager vi hele ansvaret og løser opgaven fra A til Z,” fortæller Søren Ørnholt Jørgensen, der er forretningsudvikler i SEF Energi og tovholder på aftalen med C.C. Jensen. Og alt det er muligt, fordi SEF som el-leverandør både tager sig af strømmen, installerer ladestandere og står for administrationen hos virksomheden og medarbejderen.

 

Og netop aftalen mellem SEF og C.C. Jensen er ikke bare en kontrakt mellem to parter om at levere en masse ladestandere og forsyne dem med el. For SEF og C.C.Jensen er der mere på spil.

“C.C.Jensen er jo en af de største virksomheder i Svendborg. Lige som os ønsker de at tage et lokalt ansvar og være bannerførere for den grønne omstilling, og i det hele taget være et godt eksempel på, hvordan vi rykker os, når vi arbejder sammen,” forklarer Søren Ørnholt Jørgensen.

Igennem flere år har SEF lavet totalløsninger på omstilling til elbiler for privatkunder. Nu er den 115 år gamle el-leverandør klar til at hjælpe virksomheder – både i det sydfynske og resten af landet.

“Vi vil gerne gøre en forskel. Derfor lægger vi hånden på kogepladen nu og ruller løsningen ud til virksomheder. Vi vil gerne modvirke klimaforandringer, og med den enorme udvikling, der er inden for salg af elbiler i Danmark, så skal vi være med,” fortæller Søren Ørnholt Jørgensen og nævner, at den nye totalløsning er en af SEF’s mange store indsatser i forhold til at nå sine ambitiøse klimamål.

 

strandmarsk sydfyn SEF Energi

God for klimaet – brændstofudgifter sparet!

Men et er at have ambitionerne om at forandre og handle på klimaet – noget andet er, om man som virksomhed har økonomien til at sadle så markant om, som C. C. Jensen. Men også her vil der på den lange bane være penge at spare for den enkelte virksomhed.

“Udover at vi kommer til at spare klimaet for en del CO2 – hvilket er det vigtigste i den her sag – så kommer vi også til at spare betragteligt på udgifter til brændstof. Så selvom der er en udgift forbundet med at investere i ladestandere, så går der ikke mange år, før de penge er tjent ind på brændstofbesparelser,” forklarer Jimmi Madsen.

Derfor lyder rådet fra C.C. Jensen:

“Spring ud i det. Der er ikke så meget at være bange for. Hvis man griber det rigtigt an, kan det blive en fordel for alle.”

 

Fakta:

Det får du med SEF’s totalløsning til virksomheder:

 • Skræddersyet løsning, der passer til den enkelte virksomhed
 • Ladestandere til elbiler
 • Fuld installation af standerne
 • Den helt rigtige el-aftale, som understøtter den grønne omstilling
 • Intelligent opladning styret gennem en app, så elbilerne automatisk lader, når strømmen er billig eller mest miljøvenlig i løbet af døgnet.
 • Muligheden for fast tilknyttede elbiler
 • Ladeløsninger hjemme hos medarbejdere (kræver, at de er/bliver elkunder hos SEF)
 • Afgiftsrefusion

 

Fakta:

Vigtig viden om SEF Energi:

 • Energivirksomhed fra 1906
 • Hovedkontor i Svendborg, Sydfyn
 • Leverer blandt andet varme og energi til private såvel som erhvervskunder
 • Den grønne omstilling står øverst på vores dagsorden

Læs mere om SEF Energis ladeløsninger til erhverv.

 

For mere information kontakt

SEF Energi

Susanne Dennig Lunde, Projektleder – tlf: +45 21 38 63 85 eller mail sdl@sefenergi.dk

 

C.C. Jensen

Jimmi Madsen, finance director, Svendborg – tlf. +45 63 21 20 14  eller mail jm@cjc.dk