Vælg fibernet fra SEF Fiber

Med fibernet fra SEF Fiber får du lynhurtigt internet. Fibernettet er lagt ud, så 25.000 af vores kunder har mulighed for at få en bredbåndsløsning, der sikrer en stabil og driftssikker forbindelse. Det betyder, at hele familien kan streame, spille og høre musik uden at internettet svigter. Samtidig får du naturligvis den hastighed, du betaler for.

For at få internet og TV gennem fibernet skal du først kontakte Stofa på telefon 88 30 30 30. De vil hjælpe dig med at vælge den rigtig løsning for dig og din familie. Ved du allerede, hvad du vil have, kan du lave din bestilling på Stofas hjemmeside. Herefter bliver du kontaktet af FiberLAN, som er en del af SEF.

Hvad er Bredbåndspuljen?

Bredbåndspuljen yder støtte til lokale bredbåndsprojekter i områder med dårlig dækning. For at kunne søge om tilskud skal I slå jer sammen i lokalområdet. Det er ikke muligt at søge som enkeltperson.

Fibernet

Fibernet bliver leveret gennem lysledere, der er gravet ned i jorden. Det er et stort arbejde, hvorfor det endnu ikke er alle dele af Danmark, der har det. Har du og dit lokalområde på Sydfyn endnu ikke adgang til lynhurtigt fibernet, er der heldigvis hjælp at hente. Siden 2016 har Energistyrelsen hjulpet mindre og tyndt befolkede områder med dårlig internetforbindelse gennem den såkaldte Bredbåndspulje, og nu har Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur fået ansvaret for puljen. Opfylder et lokalområde en række kriterier, har området mulighed for at opnå støtte gennem Bredbåndspuljen til etablering af fibernet, hvilket kommer alle til gode.

Hos SEF Fiber tror vi på, at alle bør have lige adgang til lynhurtigt internet. Siden 2004 har vi lagt fibernet i fortovet forbi 22.000 husstande i det sydfynske. Det betyder, at vi på Sydfyn i dag har et af de områder i Danmark, hvor flest mulige borgere og virksomheder kan få fibernet. På den måde er vi med til at sikre fibernet til borgere såvel som virksomheder på hele Sydfyn, hvilket også er med til gøre Sydfyn et attraktivt sted at bo og starte virksomhed.

Styrelsen for Dataforsyning og Infrastrukturs Bredbåndspulje

Har du endnu ikke fibernet? Men kunne du godt tænke dig, at du og dit Sydfynske lokalområde fik adgang til det? Så kan du ansøge om at få fibernet til dit område. Hvert år offentliggøres det, hvilke adresser der har mulighed for at søge tilskud til fibernet fra Bredbåndspuljen. Så sørg for at holde øje med SDFIs hjemmeside, for måske er det dig og dit område, der har mulighed for at søge om at få fibernet næste gang. Det er også på SDFIs hjemmeside, du finder alle de informationer, du har brug for i forbindelse med ansøgningen.

 

 

Er det gratis at få lagt fibernet ind?

Ja. Med udgangspunkt i nærmeste hushjørne inden for grænsen op til 30 meters gratis tilslutning koster det ikke dig ikke noget at få lagt fibernet ind og få sat fiberboksen op.

Jeg har allerede en fiberboks

Perfekt! Så er det bare at kontakte Stofa på 88 30 30 30 og bestille internet og TV. Du kan også besøge Stofas hjemmeside og lave din bestilling.

I enkelte tilfælde kan din fiberboks sidde udenfor. Hvis den i sin tid er sat op uden for huset, vil det med stor sandsynlighed ikke betyde noget for din levering af internet og TV til din adresse.

Tjek her for at se, om du kan få internet gennem fibernet eller kontakt Stofa på telefon 88 30 30 30, hvor de også kan hjælpe dig med at undersøge det.

Samarbejdet med Stofa

Vi har tusindvis af kunder på vores fibernet. Det er det samme fibernet og det samme udstyr, som da SEF selv stod for at levere tjenester på fibernettet. Det er også de samme lokalkendte teknikere fra FiberLAN, du får besøg af. Kvaliteten er derfor den samme, som da SEF selv leverede tjenesterne.
Men det er Stofa, du skal kontakte, hvis du vil have internet og TV gennem vores fibernet. Det er dem, der leverer indholdet og SEF, der sikrer fibernet til borgere og virksomheder på Sydfyn.
Stofa kan kontaktes på telefon 88 30 30 30. Besøg deres hjemmeside for at se, om du kan få internet og TV på din adresse:

Skal min indkørsel graves op?

Nej, det er ofte muligt at skyde fiber ind og undgå gravearbejde. For at vurdere det, får du besøg af FiberLAN.

FiberLAN er en del af SEF. Det betyder, at dem du har kontakten med er lokale folk. Under FiberLANs besøg finder I ud af, hvor fiberboksen skal sidde og om der skal graves eller ej.

Er det nødvendigt at grave, får du som udgangspunkt den første ledige tid. Entreprenøren kontakter dig inden de begynder at grave, hvis du ønsker det, og reetablerer og rydder selvfølgelig op efter sig selv.

Når der er ført fibernet til dit hus, kommer der en tekniker fra FiberLAN og sætter fiberboksen op og sørger for, at den fungerer som den skal.