NYHED

SEF Energi e-Mobilitet installerer med succes fælles ladestandere til kontorhus

SEF Energi e-Mobilitet har for nylig stået for installationen af en række ladestandere hos et kontorhus i Odense. Med et stigende antal elbiler, der hver dag ruller ind på parkeringspladsen, besluttede udlejningsselskabet som ejer kontorhuset, at det var tid til forandring. Ladestanderne pryder nu parkeringspladsen og er til glæde og gavn for ansatte og gæster hos de forskellige virksomheder, som lejer sig ind. SEF Energi e-Mobilitet håber at kunne hjælpe flere virksomheder og boligforeninger med at tilbyde nem og bekvem opladning af elbiler.

Udlejningsselskabet har fået skræddersyet en total ladeløsning, der passer til netop deres og deres lejeres behov. Udlejer har dermed haft stor indflydelse på projektet og dets omfang – naturligvis med SEF Energi som kyndig sparringspartner. SEF Energi har i samarbejde med søsterselskabet FiberLAN stået for den fulde installation af standerne. Det er også SEF Energi, der er ansvarlig for al driftsarbejde og service, som ladestanderne måtte kræve, samt at sikre nem afregning for opladning. 
 
I projektet er der tale om en kontorbygning med tilhørende parkeringsplads, der er omkranset af et hegn. Der er desuden en port, som automatisk lukker ved fyraften. Idet området ikke er offentligt tilgængeligt, træf udlejer i samråd med SEF Energi et valg om at ladestanderne skulle være private og kun kunne tilgås af brugere, der har adgang til kontorfællesskabet. 
 
Udlejningsselskabet valgte også at tilkøbe et lastbalanceringsmodul, der måler på forbruget i bygningen og kun tillader, at ladestanderne bruger det disponible antal ampere op til den tilkøbte tilslutningsafgift. Det betyder, at udlejer sparer mange penge i tilkøb af ekstra ampere og tilslutningsbidrag. Udlejningsselskabet får desuden mulighed for at få refusion af elafgiften

Ole kunde hos SEF Energi

Nemt for både udlejer og brugere  

Med en total ladeløsning fra SEF Energi er der minimalt arbejde for kunden.  Udlejningsselskabet fik blot til opgave at bestemme, hvad 1kWh skal koste – resten af arbejdet foregår helt automatisk. SEF Energi overvåger systemet og reagerer i tilfælde af driftsfejl på ladestanderne.  

Opsætningen for brugerne af ladestanderne er ligeledes simpel og ligetil. De kan tilgå en guide til opsætning ved at scanne QR-koden på ladestanderne. Der er ikke behov for assistance udefra, hvilket især er bekvemt for gæster og besøgende, som har brug for at lade deres elbil. I forbindelse med afregningen skal brugerne tilknytte et betalingskort, og de kan vælge mellem at anvende en brik, et kort eller appen Monta.

Opladning elbil Maria

Problemfri afregning med appen Monta  

Ladestandere, der skal anvendes af flere brugere, kræver specielle løsninger til at administrere afregningen for opladningen. Med i SEF Energis ladeløsning hører appen Monta, der ved hjælp af intelligent teknologi klarer det tunge og tidskrævende afregningsarbejde.

For udlejningsselskabet betyder det, at SEF Energi via Monta står for den individuelle afregning for opladningerne. Brugerne betaler altså gennem Monta-appen, og dermed slipper udlejer for al besværet – og så er det nemt og sikkert for alle parter. 

Ladestandere på parkeringspladsen: Et grønt og værdiskabende tiltag  

I en tid, hvor vi på den ene side oplever støt stigende benzinpriser og på den anden side et øget fokus på klimaforandringer og grøn energi, er det oplagt at gøre en indsats for at forbedre ladeforholdene for elbiler. 

De nye ladestandere på udlejningsselskabets parkeringsplads skaber værdi på flere måder. De er først og fremmest til stor glæde og gavn for de virksomheder, som lejer sig ind, idet de får mulighed for at tilbyde deres ansatte og gæster nem opladning, mens de er på arbejde eller på besøg. Ladestanderne vil bidrage til at gøre kontorhuset mere attraktivt for nye potentielle lejere, som prioriterer lokationer, hvor der er etableret ladestandere.  

Det er desuden forventeligt, at ladestandere i større og større grad vil blive anset som et medarbejdergode på lige fod med f.eks. fleksible arbejdstider eller frokostordning. Tiltaget vil derfor også kunne bruges i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere.  

Samtidig er ladestanderne et symbol på omtanke for miljøet og støtte til den grønne omstilling, som både udlejningsselskabet og lejerne kan bryste sig af. Hos SEF Energi håber vi, at tiltag som dette kan inspirere flere virksomheder til at tænke mere grønt og klimavenligt på nye måder, der skaber værdi hele vejen rundt.  

> Læs også om vores ladeløsning hos C.C. Jensen

Ladestander SEF Energi Aura

Fakta

elpære SEF ENERGI

Det får du med SEF’s totalløsning til virksomheder:  

 • Skræddersyet a-z løsning, der passer til den enkelte virksomhed 
 • Ladestandere til elbiler 
 • Fuld installation af standerne
 • Den helt rigtige elaftale, som understøtter den grønne omstilling
 • Intelligent opladning styret gennem en app, så elbilerne automatisk lader, når strømmen er billig eller mest miljøvenlig i løbet af døgnet.
 • Muligheden for fast tilknyttede elbiler
 • Intelligente firmabetalte ladeløsninger hjemme hos medarbejdere
 • Afgiftsrefusion 
   •  

 Mere om SEF Energi:  

 • Vi er en energivirksomhed fra 1906 og sælger vores ydelser i hele Danmark 
 • Vi har hovedkontor i Svendborg på Sydfyn og mindre kontor i København  
 • Vi leverer blandt andet varme og energi til private såvel som erhvervskunder  
 • Vi har Danmarks mest tilfredse kunder 
 • Den grønne omstilling står øverst på vores dagsorden


Læs mere om SEF Energis ladeløsninger til erhverv

Interesseret i at høre mere?
Kontakt Susanne Dennig Lunde, Projektleder, SEF Energi e-Mobilitet på telefon 21 38 63 85 eller mail sdl@sef.dk